Eerste fase in mijn stageperiode bij Next Buzz

Geplaatst op 18 maart 2021 in Alles tonen

Blog van Floris

Introductie

Aangenaam, mijn naam is Floris. Ik studeer MBO Mediavormgeving niveau 4 op het ROC Midden Nederland in Amersfoort Schothorst.

Ik zit momenteel al in de 6e week van mijn stageperiode, en voor mijn gevoel is de tijd ontzettend snel gegaan! De eerste fase van mijn stageperiode is goed verlopen. In deze blog vertel ik meer over wat ik heb gedaan, geleerd en wat ik nog wil leren hier bij Next Buzz.

 

Zoektocht

Midden december 2020 begon mijn zoektocht voor een stage, ik had verschillende bedrijven gebeld en gemaild, alleen helaas werd ik afgewezen of kreeg ik geen antwoord. Het begin van de stage periode kwam steeds dichter bij en dus besloot ik de hulp van school in te schakelen. Vanuit school kreeg ik een lijst van bedrijven die nog een stagiaire zochten, dus ben ik meteen gaan bellen. Ik kreeg van 2 bedrijven een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek, waaronder Next Buzz.

Bij het gesprek ontmoette ik Floor en Kevin, ondanks ik erg zenuwachtig was, was ik al vrij snel op mijn gemak. Aan het einde van het gesprek vertelde Floor en Kevin dat ik welkom was om bij Next Buzz stage te komen lopen. Ik was erg enthousiast na het gesprek en dus besloot ik hiermee akkoord te gaan. Kevin werd aangewezen als praktijkbegeleider en Floor als contactpersoon.

 

Eerste week

De eerste stage dag was op het kantoor in Amersfoort, hier ontmoette ik Kevin. Aangezien we midden in een pandemie zitten, moet iedereen zoveel mogelijk thuiswerken, en ik dus ook. Kevin hielp mij met het installeren van de juiste mail en applicaties zodat ik ook thuis aan de slag kon.

Ik begon mijn tweede dag thuis, 9 uur ’s ochtends op Microsoft Teams. Hier kreeg ik de opdracht om een ontwerp te maken voor mijn eigen portfolio website. Na een poging te wagen realiseerde ik mij dat ik niet voor niets als leerdoel ‘Het kunnen ontwerpen van een professionele website’ had, het ging namelijk nergens over. ik was bijna 3 uur verder en het enige wat ik had was een oranje streep met mijn naam er boven. Ik belde Kevin om te vragen om hulp, hij stelde voor dat ik een logo van mijn initialen zou maken, zodat ik mijn portfolio ontwerp op het logo kon baseren.

Het ontwerpen van het logo ging een stuk soepeler, na een uur schetsen op papier ontstond er een ontwerp waar ik zelf erg tevreden over was. Ik heb het logo gedigitaliseerd en de juiste kleuren gegeven en als ik eerlijk ben, ben ik er best trots op, schouderklopje voor mijzelf.

 

 

 

 

 

Bezigheden

In de afgelopen 6 weken heb ik veel verschillende opdrachten gehad, waaronder: Websites bouwen/ontwerpen, webpagina’s vullen, afbeeldingen aanpassen, aanpassingen doorvoeren, koffie zetten, veel koffie zetten, voornamelijk koffie zetten, etc. Ik vind koffie zelf erg lekker.

De meeste van deze opdrachten verliepen goed, aangezien ik al het een en ander verstand had van de programma’s die er voor gebruikt worden, zoals WordPress en Elementor, Photoshop en koffiezetapparaat.

 

Wat heb ik geleerd?

Ondanks ik hier nog maar 6 weken zit, heb ik al aardig wat geleerd.

Op ontwerp gebied heb ik geleerd dat je jezelf niet te veel moet limiteren, als er iets in je opkomt moet je het gewoon even proberen en misschien ziet het er ook nog gaaf uit ook. Toen ik bezig was met het ontwerp van mijn portfolio limiteerde ik mijzelf teveel, ik bleef te veel vast klemmen aan het idee van een standaard website, terwijl ik er alle vrijheid in had.

Op development gebied heb ik geleerd dat je nauwkeurig te werk moet gaan. Ook is mijn kennis over WordPress en Elementor breder geworden, Kevin heeft mij laten zien hoe ik het best een pagina kan opbouwen, met handige tips en tricks. Hierdoor kan ik er steeds sneller en comfortabeler mee te werk.

 

Wat wil ik nog leren?

Op vakkundig gebied wil ik vooral veel kennis opdoen, niet alleen over het gebruik van diverse programma’s, maar ook over wat er allemaal komt kijken bij een opdracht, bijvoorbeeld het contact met de klant, en welke vragen moet je stellen wil je een concreet product maken. Ook hoop ik meer ervaring op te doen met het ontwerpen van een website.

Op persoonlijk gebied hoop ik mijn concentratie te verbeteren, koffie helpt wel alleen is het niet perfect.  Ik wil graag ontdekken hoe ik mijn focus tijdens het werk vast kan houden.

 

Slot

Ik heb het zoverre erg naar mijn zin, en ik denk dat het alleen maar leuker gaat worden naarmate ik meer en meer kan. Ik ben erg benieuwd wat de komende 480 uur stage mij gaat brengen. Ik zal aan het einde van mijn stageperiode nog een blog schrijven, om te kijken hoe verre ik mij ontwikkeld heb hier bij Next Buzz.

Floris de Groot Interactieve Vormgever

Onderwerpen

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ga omhoog