Google verhoogt minimale aantal beoordelingen bij AdWords advertenties

Geplaatst op 1 september 2016 in Alles tonen, Online marketing, Webshop

Google 150 sterren reviews seller ratings 2016

Het wordt voor kleinere bedrijven lastiger om hun klantbeoordelingen weer te laten geven bij online advertenties.

Consumenten waarderen online reviews  Ik hoef je vast niet uit te leggen dat positieve online recensies voor jouw bedrijf of webshop belangrijk zijn. Ze kunnen net dat extra zetje geven zijn voor een aankoop. Onlangs heeft Google hun beleid verscherpt in het vertonen van de seller ratings bij AdWords advertenties.

Google 150 reviews seller ratings 2016

Seller ratings

Je herkent de beoordelingen aan het aantal oranje sterren die je ziet bij AdWords advertenties. Zo zie je in een oogopslag wat de gemiddelde ervaring is van het bedrijf of webshop. Voorheen was het als kleinere speler relatief eenvoudig om de seller ratings te laten zien bij je online advertenties. Je had slechts 30 unieke beoordelingen nodig over de laatste 12 maanden om die oranje sterren te laten zien bij je advertenties in Google. 

150 unieke beoordelingen

Dat is voor kleinere bedrijven nu een stuk lastiger geworden. Bij de laatste wijziging die Google heeft doorgevoerd heb je als bedrijf of webshop 150 unieke beoordelingen van je klanten nodig. Die reviews mogen ook nog eens niet ouders zijn dan 12 maanden.

Ik kan mij goed voorstellen dat je je afvraagt hoe je het aantal van 150 reviews per jaar kunt halen. Hieronder een aantal tips:

  • Zonder doelstelling geen resultaat. Pas dus je KPI aan naar minimaal 150 unieke beoordelingen per maand. Ga na bij ieder klantcontact of diegene bereid is tot het schrijven van een online beoordeling.
  • Maak gebruik van een tool die samenwerkt met de seller ratings van Google. Wij hebben positieve ervaringen met Feedback Company. 
  • Automatiseer waar dat kan. Er zijn voor je webshop vele mogelijkheden om bepaalde taken geautomatiseerd te laten verlopen.

Wij kunnen je uiteraard helpen in het behalen van meer online beoordelingen van je klanten. Neem hiervoor contact met ons op. Of kom bij ons langs in De Nieuwe Stad.

 

 

 

over-ons-joshua

Joshua Beukers Online Marketeer

Onderwerpen

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ga omhoog